Mad-events
Cocktailparty
Cocktailpartyet er populært i 1950’erne som en uformel festivitas, der passer lige i tidens ånd, og hvor du blandt andet kan servere pindemadder muntert stukket fast i et kålhoved.
Frederikkes cocktailparty egner sig både til museer og andre kulturinstitutioner, til fredagsbaren sammen med kollegerne, til receptionen eller jubilæet – eller som et historisk indlæg til polterabenden.
Buddingens Blævrende historie
Oplev Frederikkes historieformidling fortalt gennem den blævrende budding. Få smagsprøver på borgerskabets overskud med rom og ægte vanilje og oplev husmoderens kalorieholdige og tyggevenlige dessert samt den forunderlige budding fra pulver. Hør hvorfor budding ikke bare er budding, men på sin helt egne blævrende måde fortæller om kultur gennem tiden.
Smag budding fra alle tider og hør, om desserten har en fremtid i vor tids afsky for det blævrende.
Bestil mad og foredrag med et historisk tvist til receptioner, jubilæer med mere
Frederikke Heick har blandt andet leveret pindemadder og rullesandwich til 1950’erfest på Vega og arrangeret reception på Strøget i anledningen af gadens 50-års jubilæum.
Ring eller send en e-mail og hør mere om mulighederne for at få Frederikke ud til jeres arrangement.
Men hvad er en rullesandwich, tænker du måske? Jo det er såmænd et helt franskbrød – gerne daggammelt – der er skåret i tynde skiver på langs, fyldt med pålæg og derefter rullet i passende stykker holdt sammen med en pind. På den måde kunne husmoderen være kreativ og få noget festligt ud af meget lidt.
Kulturhistorie fortalt i kager
Hør et madhistorisk foredrag mens I smager jer gennem kager fra historisk skelsættende perioder. En velsmagende og lærerig historieformidling.
Frederikke Heick har blandt andet samarbejdet med Nationalmuseet om at tilbyde kagesmagning på Roskilde Festivalen med historiske dragter, gammelt porcelæn og lækre kager fra mange årtier. Men det er ikke bare smag på kager, – der bliver også fortalt historien om de komfurer, de blev bagt i, den piskefløde, der var til rådighed. Og meget, meget mere – – –
Kylling, gule ærter, studentergilde, pølseaften, mormormad, børnefødselsdag, kaffeselskab, ølsmagning eller syltning?
Frederikke Heick har et bredt repertoire af madevents til private, museer, skoler, plejehjem, institutioner og virksomheder. Og du er mere end velkommen til at skrive eller ringe og høre om mulighederne for netop det madarrangement, du har i tankerne.
mail@frederikkeheick.dk
Telefon: 2714 7323
Er du blevet lækkersulten af al den madsnak?
Her er en opskrift på en dejlig romkage anno 1944:
Rest af butterdejg, Creme, Romglasur
Smurte Linseforme beklædes med udrullet Butterdejg, i hver Kage lægges en Dessertskefuld Kagecreme, Kagerne bages ved god Varme 15-20 Min. Naar de er bagte, glasseres Kagerne med Romglasur.
Romglasur:
125 g Florsukker, ca. 1½ Spsk. varmt Vand, Rom Essens
Sukkeret sigtes, og heri røres det varme Vand tilsat nogle Draaber Rom Essens. (Bruger De varmt Vand, bliver Glasuren mere blank). Naar Glasuren har tilpas Konsistens, ikke for tyk, og ikke for tynd, smøres den ud med en varm Paletkniv, derved bliver Glasuren ogsaa blank.